חיסכון לכל ילד
פרטי התוכנית:
פתיחת תכנית חיסכון לילדינו בגיל צעיר היא הדרך הבטוחה לדאוג לכך כי בבוא העת יעמוד לרשותם סכום כסף משמעותי שיאפשר להם נקודת פתיחה לחיים העצמאיים. ככל שאנו מתחילים לחסוך בגיל מוקדם יותר, כך אנו יכולים לצבור עבורם סכומי כסף גדולים יותר שישמשו אותם בעתיד.
תכנית "חיסכון לכל ילד" של משרד האוצר והביטוח הלאומי, שנפתחה בחודש ינואר 2017, מעניקה לילדיכם את נקודת הפתיחה הזו על ידי פתיחת תכנית חסכון ייעודית לכל ילד, ומאפשרת לכם ההורים להצטרף ולהגדיל את החיסכון של ילדיכם.
במסגרת התכנית, לכל ילד הזכאי לקצבת ילדים תיפתח תכנית חיסכון בה יופקדו על ידי המדינה 50 ש"ח מדי חודש עד הגיעו לגיל 18, זאת בנוסף לקצבת הילדים המשולמת עבורו. הכסף יועבר לחיסכון ייעודי על שמו של הילד בקופת גמל להשקעה או בבנק בהתאם לבחירתכם.
בנוסף ל-50 ₪ המופקדים מידי חודש על ידי הביטוח הלאומי, תוכלו לבחור להגדיל את סכום החיסכון ב-50 ₪ נוספים מתוך קצבת הילדים המשולמת על ידי ביטוח לאומי, כך שסכום החיסכון המירבי יגדל ל-100 ₪ בכל חודש ויבטיח כי בחלוף 18 שנים יעמוד לרשות ילדי סכום כסף משמעותי.
דמי ניהול החיסכון בקופת הגמל ישולמו על ידי המוסד לביטוח לאומי עד הגיעו של הילד לגיל 21, לאחר מכן ישולמו דמי הניהול ע"י עמית קופת הגמל.
מענקים נוספים
בנוסף לדמי החיסכון החודשיים, יוענק על ידי המוסד לביטוח הלאומי מענק בסך 508 ש"ח שיצטרף אל כספי החיסכון.
עבור ילדים שנולדו עד 31.12.2016 – יועבר המענק בתשלום אחד כאשר ימלאו לילד/ה 18 שנים.
עבור ילדים שנולדו מ-1.1.2017 ואילך יועבר המענק בשני תשלומים – מענק ראשון בסך 254 ₪ יופקד לתכנית החסכון ע"י ביטוח לאומי כאשר ימלאו לילד/ה 3 שנים, ומענק נוסף בסכום זהה של 254 ₪ יועבר כאשר ימלאו 13 שנים (בנים) או 12 שנים (בנות).
במידה וכספי החיסכון לא ימשכו עד גיל 21 יועבר מענק נוסף ע"י ביטוח לאומי בסך 508 ₪, אשר יופקד לחשבון החיסכון שלו. לאחר גיל זה יוכלו הילד/ה למשוך את כספי החיסכון בכל עת.
היכן יופקדו כספי תוכנית חיסכון לכל ילד?
את החיסכון ניתן לנהל בחיסכון ארוך טווח לילד (קופת הגמל) או בבנק.
הפניקס אקסלנס פנסיה וגמל בע"מ היא אחת החברות שנבחרו על ידי המדינה לנהל את הכספים המופקדים במסגרת החיסכון.
כדי לבחור היכן ינוהלו כספי החיסכון של ילדכם יהיה עליכם לפנות לביטוח הלאומי ולעדכן את בחירתכם. במידה ולא תבחרו בחברה מנהלת או בבנק באופן עצמאי, יפעיל ביטוח לאומי מנגנון ברירת מחדל לפיו, בין היתר, עבור ילדים מתחת לגיל 15 ברירת המחדל תהיה קופת גמל, ועבור ילדים מעל גיל 15 ברירת המחדל תהיה פיקדון בנקאי.
שימו לב! לא יהיה ניתן להעביר את כספי החיסכון מקופת הגמל לבנק או להיפך. אך תמיד ניתן יהיה לשנות את מסלול ההשקעה שבחרתם למסלול השקעה אחר, או להעביר את החיסכון לניהולה של חברה מנהלת אחרת מתוך הרשימה שנבחרה על ידי המדינה.
מסלולי חיסכון בקופות גמל
בעת בחירה בניהול "חיסכון לכל ילד" בקופת גמל, הכסף ייחסך במסלול השקעה שתבחרו, והכספים יושקעו בהתאם למדיניות ההשקעות של כל מסלול.
מסלולי ההשקעה מחולקים לפי רמת הסיכון במסלול: מסלול לחוסכים המעדיפים סיכון מועט, מסלול לחוסכים המעדיפים סיכון בינוני, מסלול לחוסכים המעדיפים סיכון מוגבר ומסלול "הלכה" למעוניינים בהשקעה במסגרת תומכת בחוקי ההלכה.
הגוף הפיננסי בו ינוהל החיסכון של ילדכם, ישלח אליכם מדי שנה דיווח על מצב החיסכון בחשבונו של ילדכם. תוכלו גם לעקוב אחרי מצב החיסכון באתר האינטרנט של המוסד הפיננסי שמנהל את החיסכון.
מתי ניתן למשוך את כספי החיסכון?
- ניתן למשוך את הכספים שהצטברו החל מגיל 18.
- משיכת כספים לפני גיל 21 מחייבת את הסכמת ההורים למשיכת הכספים.
- משיכה מגיל 21 ואילך אינה מחייבת את הסכמת ההורים והיא מזכה את הילד במענק משיכה נוסף מהמוסד לביטוח לאומי.
- במקרים חריגים של מצב רפואי קשה או פטירה, ניתן למשוך את הכספים לפני גיל 18.
- למשקיעים בקופות גמל בלבד - השארת הכספים בחיסכון עד גיל 60 ומשיכתם בצורת קצבה חודשית במקום משיכת מלוא הסכום בבת אחת, יזכו את החוסך בפטור ממס רווחי הון על כל הרווחים שנצברו בחיסכון.
לפרטים נוספים אודות התכנית היכנסו לאתר אקסלנס.