
כמו אצלנו בני אדם, גם כלבים סובלים ממחלות שמשפיעות על בריאותם ואיכות חייהם בטווח הקצר והארוך. לעיתים מדובר במחלות שונות וגם על תסמינים שונים ביחס אלינו בני אדם. מכיוון שהחבר הכי טוב שלכם לא ממש יכול לספר לכם מה מפריע לו, חשוב לזהות את התסמינים ש"מדברים" במקומו ולדעת מתי הגיע הזמן לקחת את הכלב שלכם לווטרינר. הנה כמה מהמחלות הנפוצות של כלבים – ודרכי ההתמודדות עמן.
עור מגורה ובעיות פרווה: מחלות עור נפוצות אצל כלבים
מחלות עור לכלבים יכולות להיגרם בעקבות אלרגיות, זיהומים וטפילים שונים, כאשר גזעים שונים של כלבים יכולים להיות רגישים יותר בגלל גנטיקה או סוג הפרווה. הנה כמה ממחלות עור לכלבים שחשוב להכיר:
פרעושים וקרציות
טפילים הפוגעים כמעט ללא יוצא מהכלל בכל הכלבים, ובמקרים מסוימים יכולים לעודד התפתחות זיהומים ודלקות. יש גם כלבים המפתחים אלרגיה לפרעושים, והם עשויים להזדקק לטיפול ומעקב קבוע לאורך כל חייהם.
אסטמה של העור
הבולטת מתוך מגוון אלרגיות עור לכלבים. אלרגיה זו נפוצה בעיקר בקרב גזעים ספציפיים כמו גולדן רטריבר, טריירים ודלמטיים. כלבים הסובלים מהבעיה לרוב נושכים את עצמם באזורים המגורים וגורמים להתקרחות, זיהומים ופציעות.
מזג אוויר חם ולח
בשיא הקיץ עורם של הכלבים נעשה חם ולח. לצד חשיפה לגירויים שונים כמו אבק, אבקנים, חיידקים ופטריות, החום והלחות עשויים להוביל לתופעות כגון נשירת שיער, גירודים וגירויים, כרסום עצמי, ריח גוף מוגבר, הפרשות מהאוזניים, גירוד ואף דלקת אוזניים חריפה.
לכל סוג של בעיה בעור הכלב יש סוג אחר של טיפול, ולכן חשוב לבדוק עם הווטרינר מה הטיפול המתאים ביותר.
שלשולים והקאות: בעיות עיכול נפוצות אצל כלבים
הקאות, שלשולים ובעיות עיכול אצל כלבים נחשבות לתופעות נפוצות למדי. לעיתים זוהי תופעה חולפת ולא מסוכנת, אך לעיתים היא עשויה להעיד על בעיה רפואית חמורה יותר ומכאן שחשוב להגיע לטיפול ואבחון בהקדם כאשר:
- הכלב משלשל לעיתים קרובות, בתדירות גבוהה ולאורך זמן.
- צבע השלשול או הצואה הוא שחור או מלווה בדם.
- יש הקאות חוזרות (במיוחד אם מדובר בגור).
לעיתים בעיות עיכול אצל כלבים נגרמות בגלל החלפה של מזון או טפילים, זיהומים וחיידקים, אלרגיה למזון מסוים וגם כמובן הרעלת מזון המחייבת פניה דחופה לטיפול וטרינרי. יש להתאים את הטיפול לתסמינים ולסיבת בעיית העיכול, אך לרוב מספיקים טיפולים הכוללים מתן נוזלים בעירוי, שינוי תזונתי ותרופות מתאימות. במידה שמזהים הרעלת מזון מבצעים שטיפת קיבה.
חיוך בריא: חשיבות טיפולי השיניים אצל כלבים
הזנחת היגיינת הפה אצל כלבים עלולה לגרום לסבל רב בעקבות חורים בשיניים, כאבים, דלקות וזיהומים, נשירה מוקדמת של שיניים ואף להוביל לטיפול שיניים בהרדמה מלאה. ניתן למנוע את כל אלה בעזרת צחצוח קבוע מגיל צעיר עם משחת שיניים וטרינרית, לקנות חטיפים ייעודיים לניקוי שיניים, לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת וכמובן לקחת את הכלב שלכם לבדיקת שיניים תקופתית הכוללת בעת הצורך טיפול שיניים לכלבים.
דלקות בדרכי השתן: תסמינים וטיפול
דלקת בדרכי השתן נחשבת למצב שכיח בקרב כלבים. הגורמים לזיהומים בדרכי השתן אצל כלבים יכולים להיות מגוונים: זיהום חיידקי, פטרייתי או ויראלי, אבנים בשלפוחית השתן או מערכת חיסונית מוחלשת ואף עיוותים מולדים במערכת השתן. הדלקת יכולה לגרום לאי נוחות וכאבים בעת מתן שתן, ואף להידרדר לבעיות בריאות חמורות יותר ללא טיפול מתאים. התסמינים לדלקת בדרכי השתן אצל כלבים יכולים להיות הטלת שתן תכופה, מאמץ וקושי מובחן במתן שתן, שתן דמי או עכור, ריח חריף בשתן, עייפות ואובדן תיאבון, ליקוק מוגזם של איבר המין ועוד. בכל חשד לזיהומים בדרכי השתן אצל כלבים חשוב לפנות לווטרינר בהקדם כדי למנוע סיבוכים. לרוב הטיפול בדלקת יכלול מתן אנטיביוטיקה, בהתאם לחומרת הזיהום ומצב הכלב.
מחלות נשימה אצל כלבים
בעיות נשימה אצל כלבים עשויות להתבטא בשיעול או חרחור, נשימה צפצפנית ועוד. הן נחשבות מסוכנות במיוחד שכן כלבים מקררים את עצמם באמצעות הלחתה – נשימה מהירה עם הלשון בחוץ. לכן, אם חם בחוץ והכלב שלכם מתקשה לנשום, הוא עשוי להיות בסכנה ממשית. בעיות נשימה נחשבות נפוצות במיוחד בקרב גזעי כלבים עם אף פחוס, אך כל הגזעים עלולים לסבול ממחלה זיהומית בדרכי הנשימה דוגמת שעלת או דלקת ריאות. לכן, עם כל חשד לבעיות נשימה אצל כלבכם, כדאי להזדרז ולהגיע לווטרינר. הטיפול יכול לכלול מתן אנטיביוטיקה ופעולות נוספות, בהתאם לסוג הבעיה, סוג הכלב, מצבו הבריאותי ועוד.
מניעה היא המפתח: חיסונים והרגלי חיים בריאים
כמו בני אדם שמבקרים במהלך חייהם אצל הרופא, סביר להניח שגם הכלב שלכם יגיע לביקור אצל הווטרינר בעקבות מחלה או פציעה במהלך חייו. איך אפשר לצמצם למינימום בעיות רפאיות אפשריות? באמצעות אימוץ פעולות והרגלי חיים בריאים:
חיסונים לכלבים
אחת הדרכים החשובות להגן על הכלב שלכם מפני מחלות נפוצות כמו תולעת הפארק, נגיף הפארוו, שעלת, כלבת ועוד. חיסונים לכלבים יכולים לחסוך המון דאגה והוצאות מיותרות, והכי חשוב: הם עוזרים לכם לשמור על הבריאות של החבר הכי טוב שלכם.
תזונה נכונה
חשוב להקפיד על תזונה נכונה, להימנע ממזונות מתוקים ומזונות רעילים כמו שוקולד, ענבים, צימוקים, בצל ושום. כדאי בנוסף לוודא עם הווטרינר שהמזון מכיל את כל מה שהגוף שלו צריך ולתת לו לאכול בכמות הנכונה – לא פחות ולא יותר מידי.
פעילות גופנית לכלב
בדקו מהי התדירות המומלצת לפעילות גופנית עבור הכלב שלכם, והשתדלו להקפיד עליה. פעילות גופנית משפרת את תפקוד מערכת העיכול, שומרת על הלב, על כושר גופני ועל מצב הרוח – ובשורה התחתונה גם היא מסייעת לכם לשמור על בריאותו של הכלב.
ביקורים קבועים אצל הווטרינר
מלבד חיסונים כדאי להגיע לווטרינר לביקורים קבועים לצורך טיפול מונע בשלל מצבים, כמו למשל בריאות הפה של הכלב.
ביטוח לכלב הוא לא מותרות
אצלנו בני האדם נהוג לומר שהעיקר הבריאות, והאמרה הזו תופסת גם כאשר מדובר בחבר הכי טוב שלנו. גם אם עשינו את כל מה שאפשר כדי לשמור על בריאותו, הכלב שלנו עדיין עשוי להזדקק לטיפול רפואי בעקבות מחלה, בעיה או חלילה תאונה. איך מוודאים שהחבר הכי טוב יקבל את הטיפול הרפואי הטוב ביותר, בלי לקרוע את הכיס?
באמצעות ביטוח לחיות מחמד של הפניקס, המאפשר לכם לבחור כל וטרינר או מומחה בכל מיקום שתרצו ברחבי הארץ. באופן הזה תוכלו לדעת שבחרתם עבורו את הטוב ביותר – בלי להתפשר. ביטוח לכלב של הפניקס מכסה מגוון הוצאות רפואיות כגון תרופות, ניתוחים ואשפוזים, צילומים ובדיקות רפואיות – והכול בעלות השתתפות עצמית נמוכה וקבועה בגובה 250 ₪, שלא עולה גם כאשר ההוצאה הרפואית מגיעה לאלפי שקלים ויותר.
מטבע הדברים, בעיות או מחלות קיימות עשויות להיות מוחרגות מהביטוח: המשמעות היא שהביטוח כנראה לא יכסה בעיה קיימת של הכלב לפני ההצטרפות לביטוח. לכן חשוב לצרף בהקדם את הכלב לביטוח חיות מחמד, כשהוא כמה שיותר צעיר ובריא, כדי ליהנות מהכיסוי המקיף ביותר במקרה של מחלה או בעיה.
מידע זה הינו כללי אודות התכנית בלבד וכל האמור כפוף לתנאי הפוליסה המלאים ולסייגיה. בכל מקום של סתירה בין המידע המופיע בפרסום זה לבין תנאי הפוליסה- תנאי הפוליסה גוברים. ההצטרפות לביטוח הינה בכפוף לתהליכי הצירוף ומדיניות החיתום של החברה. המידע לעיל אינו מהווה חוות דעת או המלצה ואינו מהווה תחליף ליעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של המבוטח.