טיפים לבחירת ביטוח רכב
ביטוח הרכב מתחלק לשלושה סוגים עיקריים – ביטוח חובה, ביטוח צד ג' וביטוח מקיף. למרות שעל פניו נדמה כי אין הבדלים גדולים בין הפוליסות שמציעות חברות הביטוח השונות, עדיין ישנן מספר נקודות שחשוב לבדוק לפני שרוכשים ביטוח רכב, על מנת לוודא שאתם רוכשים את הביטוח המתאים ביותר.
שלב ראשון: הגדירו את הצרכים שלכם
לפני שאתם ניגשים לבחירת ביטוח הרכב המתאים לכם, הקדישו זמן להגדרת הצרכים שלכם, על ידי בדיקה של שלוש קבוצות מאפיינים:
השימוש ברכב
האם אתם נוהגים הרבה או מעט? משתמשים ברכב במשך כל השבוע, או אולי רק בסופי השבוע? נוסעים נסיעות ארוכות או קצרות? נוהגים בו לבד או חולקים אותו עם נהגים אחרים?
הרכב עצמו
אם ברשותכם רכב חדש או ישן? האם דגם הרכב מועד לגניבה? האם מדובר ברכב שני במשפחה?
הנהגים
האם נוהגים בו לבד או חולקים אותו עם נהגים אחרים? האם נהגים צעירים או חדשים נוהגים ברכב? או אולי הנהגת היחידה היא אישה?
לכל אחד מהפרמטרים האלה יש השפעה על סוג ביטוח הרכב המתאים לכם, ועל ההרחבות השונות שתוכלו להוסיף לו. לאחר שאפיינתם והגדרתם את דרישותיכם מביטוח הרכב, תוכלו לגשת ולבחור את הביטוח המתאים לכם ביותר.
שלב שני: בדקו את "האותיות הקטנות"
למרות שפוליסות ביטוח רכב מכילות את אותם מרכיבים, קיימים הבדלים בין החברות והפוליסות השונות, שעלולים להתגלות כקריטיים ביותר ביום בו תצטרכו להפעיל את הביטוח. התעכבות קלה על מספר סעיפים בפוליסת ביטוח הרכב לפני רכישתו, תעשה לכם חיים קלים יותר בהמשך.
1. סכום ההשתתפות העצמית
בכל מקרה של הפעלת הביטוח, תדרשו לשלם השתתפות עצמית, בהתאם לסוג הנזק. בדקו מראש מהו אותו סכום, והאם הוא שונה במקרים ביטוחיים שונים?
2. בדיקת השמאים
רוב חברות הביטוח עובדות עם שמאים קבועים, המסייעים בהערכת הנזק במקרה של תאונה, וכמו כן קיימת האפשרות לבחור שמאי חיצוני שלא נמצא ברשימה. לפני עריכת הביטוח חשוב לבדוק אם איזה שמאים עובדת החברה, מהו נוהל העבודה מולם במקרה של תאונה. ומהו הנוהל במידה ותבחרו לפנות לשמאי חיצוני.
3. רשימת מוסכי ההסדר
כל חברת ביטוח מאפשרת למבוטח לקבל את שירותיהם של מספר מוסכים שונים לבחירתה. בדקו את רשימת המוסכים עימם עובדת חברת הביטוח, אמינותם והפריסה הארצית שלכם, ובררו כמה מקיף השירות שלהם: האם הם מעניקים אחריות לתיקון? אם כן לכמה זמן? האם הם שוטפים את הרכב לאחר התיקון? התעכבות על נקודות אלו כעת תאפשר לכם קבלת שירות טוב ומספק במידה ותצטרכו.
4. קבלת רכב חלופי
רוב חברות הביטוח מציעות רכב חלופי במקרה של תאונה או נזק המחייב את השבתת הרכב. בדקו מהם התנאים לקבלת הרכב החלופי, היכן וכיצד אתם מקבלים אותו והאם יש הגבלות מסוימות על השימוש בו? (ק"מ / נהגים וכו').
5. הטבת היעדר תביעות
כחברות הביטוח מיטיבות עם מבוטחים שלא הפעילו את הביטוח, ומעניקות הטבת העדר תביעות, בנוסף להנחת חידוש שניתנת בעת החידוש. בדקו עם חברת הביטוח אילו הטבות מציעה החברה במקרה של העדר תביעות, החל מהנחה בפרמיות ועד לשיפורים בפוליסות השונות.
6. ביטוח מפני רעידות אדמה
רבים מאיתנו חושבים על ביטוח מסוג זה רק כשמדובר בביטוח דירה, אך גם רכבכם יכול להנזק מרעידת אדמה בצורה שעלולה לגרור אחריה הוצאה גבוהה במיוחד. לכן חשוב לוודא שפוליסת הביטוח אותה רכשתם כוללת גם ביטוח זה.
7. תוספות לביטוח רכב
ישנם מספר שירותים שאינם כלולים בפוליסות ביטוח רכב, אך ניתן להוסיף אותם לפוליסות בתוספת תשלום, סמלי בדרך כלל. ברשימת שירותים אלו נכללים החלפת גלגל, מילוי מצבר, גרירה למוסך ואפילו מונית הביתה במקרה תאונה. בדיקה של נוכחות השירותים הללו בפוליסת ביטוח הרכב שלכם, תמנע עוגמת נפש ביום בו תזדקקו להם ותגלו כי הם לא קיימים בפוליסה.
כתבות נוספות בנושא באתר הפניקס
ביטוח רכב לנהג שעבר שלילה – כיצד מחיר הפוליסה יושפע?