מה חשוב לדווח כאשר רוכשים ביטוח נסיעות
למה חייבים לדווח לחברת הביטוח לפני רכישת פוליסה?
ברכישת ביטוח נסיעות לחו"ל, בדומה לביטוחים אחרים, נדרש הלקוח למסור פרטים מהותיים משתי סיבות עיקריות. הראשונה, כדי שחברת הביטוח תוכל להציע לו את הכיסוי הביטוחי המתאים ביותר לצרכיו. השנייה, כדי שלא ייקלע לאי-נעימות ועוגמת נפש, כאשר יבקש להפעיל את הביטוח ויגלה שבעצם אין לו כיסוי.
להלן הפרטים העיקריים שעליהם יש לדווח לחברת הביטוח:
מטרת ואופי הנסיעה
מטרת הנסיעה היא נתון חשוב ביותר, במיוחד למי שמתכנן לנצל את שהותו בחו"ל לפעילות חריגה, כגון ספורט אתגרי. ביטוח הנסיעות הסטנדרטי אינו מכסה פעילויות אלו, ולכן, חשוב לדווח על כך לפני הרכישה.
גם כאשר מתוכנן טיול משפחתי, שעל פניו נראה שיגרתי, חשוב לדווח לסוכן הביטוח על הפעילויות המתוכננות במסגרת הטיול.
משך השהייה בחו"ל
חשיבות הדיווח על משך השהייה בחו"ל בכך, שתוקפה של פוליסת ביטוח הנסיעות מוגבל, משבועות ספורים ועד חצי שנה. הפרמיה המשולמת לחברת הביטוח היא פונקציה של תקופת השהייה בחו"ל. מי שמתכנן נסיעה ארוכה במיוחד, צריך לדווח על כך ולברר אם ניתן להאריך את תוקפה של הפוליסה.
בדרך כלל, מי שנוסע לחו"ל לתקופה של יותר מחצי שנה, ייאלץ לרכוש ביטוח רפואי במדינה בה הוא שוהה, לאחר שיפוג תוקפו של ביטוח הנסיעות שרכש בארץ.
מצב בריאותי
כאשר המבקש לרכוש ביטוח נסיעות סובל ממחלה כלשהי (ראו פירוט בהמשך), עליו לדווח בפירוט על מצבו הבריאותי, כדי שחברת הביטוח תחליט אם הוא בר-ביטוח. במידה והתשובה היא חיובית, עלויות הפרמיה שלו תהיינה גבוהות מאלה של אדם בריא, וגם סכומי הכיסוי שלו יהיו שונים.
בדרך כלל, חובת הדיווח על מצב בריאותי מוטלת של אנשים הנוטלים תרופות בדרך קבע, אנשים הסובלים ממחלת לב או כלי דם, או ממחלה כרונית (סוכרת, יתר לחץ דם, אסטמה, אבנים בכליות או בכיס המרה, אולקוס, מיגרנות וכאבי גב). הסובל ממחלת לב או ממחלה כרונית, חייב לדווח גם אם אושפז בבית-חולים במהלך חצי השנה האחרונה בגלל בעייתו, כמו גם על כל החמרה במצבו הבריאותי במהלך חצי השנה האחרונה.
לסובלים מבעיות רפואיות, מומלץ לרכוש בנוסף לביטוח הסטנדרטי, כיסוי למקרה של החמרה במצבם הבריאותי בזמן השהות בחו"ל. ככל שגילו של המבוטח מבוגר יותר, הפרמיה שישלם תהיה גבוהה יותר בצורה משמעותית.
מצב בריאותי חמור במיוחד
מי שסובל ממצב בריאותי חמור במיוחד, חייב לדווח על כך לחברת הביטוח כפל כפליים. בקטגוריה זו נכללים חולי סרטן, חולי לב שעברו טיפולים מסובכים (ניתוח מעקפים, השתלת לב, השתלת קוצב לב, צינתורים), חולי כליות המטופלים בדיאליזה, חולי איידס ומושתלי איברים שונים (לב-ריאות, כליות, כבד וכדומה).
למה כל-כך קריטי לדווח על מצבים אלו? משום שכמעט כל חברות הביטוח לא ימכרו כיסוי להחמרה במצב הבריאותי, בשל הסיכוי הגבוה להידרדרות גופנית בכל רגע נתון. למעשה, כל פוליסת ביטוח נסיעות שירכוש אדם במצב שכזה לא תעניק לו כיסוי להוצאות רפואיות, במידה ויזדקק לטיפול רפואי כתוצאה מהחמרה במצבו. לכן, דיווח מראש על מצב בריאותי קשה, ימנע החמרה גם במישור הביטוחי.
הריון
אישה הרה, עד השבוע ה-32 להריונה, חייבת לדווח לחברת הביטוח על מצבה, כדי שהחברה תוכל להתאים לה פוליסה מורחבת, שתכלול מספר כיסויים לסיבוכים כגון צירים מוקדמים, לידה מוקדמת או טיפול בפג.
למידע נוסף: ביטוח נסיעות לחו"ל