• 10 בפברואר 2022
  • 2.5 דקות

אוכל בחו"ל: 9 טיפים קולינאריים לנוסעים לחו"ל

נסיעה לחו"ל היא חוויה מלאה במראות חדשים, ריחות חדשים ו... טעמים חדשים. אך עבור אלו שנמנעים מאכילת מזונות מסוימים, מרצון או מכורח, התנסות בטעמים חדשים יכולה להרוס את החופשה. כיצד מצליחים ליהנות מהטעמים המיוחדים של חו"ל, מבלי להרוס את החופשה?

מה חדשיעדים תיירותיים
קולינריה בחו"ל

למידע על ביטוח נסיעות לחו"ל

לצמחוניים וטבעוניים

האוכל הצמחוני והטבעוני הוא כבר לא טרנד, וכמעט בכל העולם ניתן למצוא סופרמרקטים ומסעדות צמחוניות וטבעוניות, או מנות צמחוניות או טבעוניות במסעדות.
גם אם לא מצאתם מסעדות טבעוניות – ביקור קצר בשוק המקומי ותוכלו להצטייד במגוון פירות וירקות (אשר בחלק מהמדינות מהוות תפריט מרכזי) וליהנות מארוחת מזינה וטעימה. גם בטיול במדינות שאינן מערביות, בהן קשה יותר למצוא מסעדות צמחוניות או טבעוניות, עומד לרשותכם מבחר בלתי מוגבל (ואפילו רחב יותר מזה שבארץ) של פירות, ירקות ודגנים המהווים בסיס לכל ארוחה.

לבעלי קיבה רגישה

למקרה כזה קצת קשה להיערך מראש, מכיוון שלא תמיד ניתן לדעת באיזו צורה ישפיע כל מזון על הקיבה שלנו.
הדרך הבטוחה היא לאכול רק מאכלים שאנחנו כבר מכירים ורגילים אליהם – כמו לחמים, דגנים, פסטה וירקות.
אם אתם רוצים ליהנות מהטעמים המיוחדים ולהתנסות במאכלים עמוסי תבלינים, מומלץ לעשות זאת במסעדות מסודרות ופחות בדוכני הרחוב, ובכל מקרה לקחת בחשבון את התוצאות.

לשומרי הכשרות

עבור שומרי הכשרות הנוסעים לטייל בחו"ל עומדות כמה אפשרויות סבירות:

  1. לאכול במסעדות כשרות – ברוב המדינות המערביות קיימות מסעדות בעלות הכשרים שונים, בהן יכולים שומרי הכשרות ליהנות מאוכל מקומי שהוא גם כשר.
  2. לקנות בסופרמרקט ולהכין לבד – סופרמרקטים רבים מציעים מבחר מוצרים כשרים, חלקם אפילו מיוצרים בישראל. מי שלא מסתפק בכשרות של המסעדות, יכול לרכוש מוצרים כשרים בסופר ולהכין את הארוחות לבדו.
  3. להביא אוכל מהבית – הדרך הבטוחה ביותר, אבל גם הכבדה ביותר, היא לקחת את המצרכים הבסיסיים אתכם לטיול – מוצרים יבשים שונים כמו קרקרים, פסטה וקופסאות שימורים, בעזרתם תוכלו להכין את הארוחות בזמן הטיול.

להרפתקנים

חלק מההנאה בטיול היא להתנסות בדברים חדשים, וזה כולל גם לטעום דברים שמעולם לא טעמתם.
אך גם כאן אפשר לשמור על כמה כללים בסיסיים –

  1. לאכול רק במקומות היגייניים – לא תמיד אנחנו יכולים לדעת מה קורה במטבח של המסעדה בה אנו מבקרים, אבל סביר להניח שהמצב שם טוב יותר מזה שבדוכני הרחוב.
  2. לאכול טרי – מלבד העובדה שמדובר בחוויה בפני עצמה, במדינות מסוימות אוכל הרחוב הוא מעדן, ואפילו טעים יותר מזה שבמסעדות. אך אם בחרתם לאכול ברחוב, מומלץ להגיע לדוכנים הנמצאים בשווקים הגדולים, בהם יש תחלופה גדולה ולהמנע מדוכנים ועגלות בהן נראה שהאוכל עומד זמן רב.
  3. לבחור בזהירות את הדברים החדשים - זכרו שהקיבה של המקומיים כבר רגילה לאוכל המקומי, בעוד עבורכם מדובר בדבר חדש, שלא בטוח שזמן החופשה הוא הזמן הנכון ביותר לבדוק כיצד הגוף שלכם יגיב אליו.
  4. להצטייד בתרופות – גם נגד עצירות וגם נגד שלשול. לכל מקרה שלא יבוא.
  5. ביטוח נסיעות לחו"ל – כדי שבמידה וקלקול הקיבה מחמיר, תוכלו לקבל טיפול רפואי במקום, על מנת להרגיש טוב ולהמשיך לטייל.

החברה עושה מאמצים בכדי לוודא שהמידע המוצג בכתבה הינו המידע השלם והמדויק, אולם עשויים להיות שינויים ו/או להופיע בכתבה אי דיוקים ו/או שגיאות. הסתמכות על המידע הינה באחריות עושה השימוש במידע בלבד. החברה לא תישא באחריות כלשהי בגין כל נזק ו/או הפסד מכל מין וסוג שהוא העלולים להיגרם, בין במישרין ובין בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על מידע זה. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי או כל ייעוץ אחר המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הפניקס חברה לביטוח בע"מ.

אולי יעניין אותך גם…

image description