
מתכננים טיסה לחו"ל בהריון? במדריך הבא תמצאו מידע חשוב בנוגע לנסיעה לחו"ל בהריון, טיפים לבטיחות אישית, כולל מגבלות חברות התעופה בנוגע לטיסה בהריון והמלצות לביטוח נסיעות בהריון.
עד איזה חודש מותר לטוס בהריון?
ההמלצה הגורפת היא להשתדל להימנע מנסיעות לחו"ל אחרי שבוע 32 (אל תוך השליש השלישי) וזאת בעיקר מחשש ללידה מוקדמת דווקא בחו"ל. עד איזה שבוע מומלץ אפשר לטוס ומתי אפילו מומלץ במהלך ההריון?
- שליש ראשון - ראשית, אם התגלה ההריון בחו"ל עד שבוע 12, קיים עבורו כיסוי בביטוח הנסיעות הרפואי הבסיסי. בכל מקרה אחר, יש לרכוש את ביטוח הנסיעות כולל ההרחבה טרם הטיסה. השליש הראשון הוא החלק בהריון עם דחיפות הבדיקות הגבוהה ביותר עד לשבועות 14-16, אך אין כל הגבלה על טיסות או נסיעות בתקופה זו וגם ההריון עצמו יכול להיות עוד כמעט בלתי מורגש ובוודאי לא משפיע על נוחות בהתניידות בכלל ובטיסה בפרט. ברגע שהריון אושר כתקין ניתן לרכוש ביטוח נסיעות לחו"ל עם הרחבת הריון ולטוס אל מחוץ לארץ בראש שקט. בהתאם להגבלות הנקובות בפוליסה (מספר עוברים, גיל ההריונית וכדומה).
- שליש שני - החלק המומלץ ביותר לעלות על טיסה. אחרי הבדיקות החשובות, לפני השליש השלישי והאחרון, כשברור שמדובר בהריון תקין ובריא וגם תחושת הכבדות עדיין יחסית קלה ומאפשרת לטייל ולבלות. גם בטיסה בהריון בשלב מוקדם חשוב קצת לקום ולהתהלך במטוס במהלכה ובעת השהייה בחו"ל חשוב מאוד כמובן לנוח במהלך היום, לנעול נעליים נוחות, בגדים נוחים ולהקפיד על שתיית מים מרובה במהלך היום, גם בעת ביקור במדינה קרה.
- שליש שלישי - הריון מתקדם בשלב זה הוא תקופה פחות מומלצת לטיסות לחו"ל. אי הנוחות בטיסה, האפשרות לצירים מוקדמים, לידה מוקדמת או כל סיבוך אחר בהתקרבות תאריך היעד של הלידה. בתקופה זו ההמלצה היא להישאר בארץ ולא להתרחק מדי מבית החולים בו תרצי ללדת. חברות הביטוח מבטחות נשים בהריון עד שבוע 32 ולאחריו לא ניתן לרכוש ביטוח והוצאות הקשורות בהריון או בעובר בחו"ל אל יכוסו על ידי חברת הביטוח.
ותמיד בכל אופן, כדאי להתייעץ עם הרופא שלך טרם הזמנת כרטיס הטיסה.
מה המצבים בהם מומלץ להימנע מטיסה לחו"ל?
ישנם מצבי הריון בהם פחות מומלץ לטוס ולעיתים אף דורש הרופא להימנע מטיסות ומיציאה מהארץ בכלל. מדובר במצבים של:
- הריון מתקדם עם היסטוריה של לידה מוקדמת
- הריון עם כמה עוברים – שבד"כ מצריך מעקב צמוד יותר
- במצבים שונים בהם מוכרז ההיריון כהריון בסיכון. הריון בסיכון הוא כזה המצריך מנוחה רבה והמלצה גורפת להימנע מכל מאמץ, הליכה מרובה, פעילות ספורטיבית או יציאות לחו"ל והוא גם כולל בד"כ מעקב רפואי צמוד, שאינו מאפשר להתרחק אל מעבר לים.
ויחד עם זאת, גם בהריון שמצריך שמירה יכול הרופא לאשר להריונית לטוס, מומלץ להצטייד באישור הרופא ובמסמכים רלוונטיים. ישנן חברות תעופה שידרשו אותם לפני העליה לטיסה.
מה מכסה פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל בהריון?
פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל בהריון מכסה בעבור הוצאות רפואיות בכל מקרה חירום הקשור בהיריון ומתרחש במהלך שהייה בחו"ל. זה כולל:
- בדיקת רופא
- פניה למיון
- אשפוז ופינוי רפואי במקרה הצורך
- מקרים של לידה מוקדמת וטיפול בפג
גבול סכום האחריות מגיע ל-250 אלף דולר, תקופת השהות המקסימלית היא 30 ימים במסלול הרגיל לנשים עם הריון תקין.
כאמור, הרובד הבסיסי של ביטוח נסיעות לחו"ל מכסה בעבור הוצאות רפואיות במקרים בהם התגלה היריון בעת השהייה בחו"ל (עד שבוע 12). לעומת זאת על נשים שיוצאות בידיעה שהן בהריון, לדאוג לרכוש הרחבה לפוליסת הטיסה בכדי לכלול בכיסוי הרפואי מקרים של טיפול רפואי הקשור בהריון.
במסגרת הכיסוי להרחבת הריון יכוסו מקרים של החמרה בלתי צפויה במהלך הריון שגרתי שמחייבת פניה לרופא או לקבלת טיפול רפואי בחו"ל.
הביטוח יכסה בעבור הוצאות רפואיות כמו:
- ביקור אצל רופא
- התייעצות או רכישת תרופות לטיפול
- מקרים של הגעה לבית חולים ואשפוז
- כמו כן, מעניקה ההרחבה כיסוי בעבור מקרים של לידה מוקדמת, טיפול או אשפוז של פג או וולד והטסה רפואית של האם המבוטחת ביחד עם הפג או הוולד שנולד.
חשוב לציין כי ביטוח טיסה לנשים בהריון יכסה בעבור מקרי החמרה וחירום בלבד ואינו כולל כיסוי הוצאות רפואיות בעבור בדיקות שגרתיות והוצאות מעקב שוטף של ההיריון. ההרחבה מעניקה גבול אחריות בגובה של 250 אלף ₪ ומיועדת לנשים בהריון מגיל 18 ועד 46 ועד שבוע 32.
במה כדאי להצטייד לפני טיסה בהריון?
אישור רופא - לפני טיסה לחו"ל בהריון כדאי להצטייד באישור רופא המעיד על הריון שגרתי, המאפשר לטוס. חברות תעופה מסוימות דורשות אישור כזה לפני עליה למטוס.
בגדים נוחים - כדאי ללבוש את הבגד הכי נוח שלך, את הנעליים הכי נוחות שלך ולשים לב לגרוב גרביים שתומכים בזרימת הדם ולא כאלו שעלולות ללחוץ על אזור הקרסוליים והרגליים התחתונות.
טיפים לטיסה בהריון:
שרייני מקום במעבר
כדאי לדאוג לכך מראש ולדעת שבכל פעם שתרצי לקום תוכלי לעשות זאת בנוחות ומבלי להפריע לשאר הנוסעים. מה גם שמעבר תוכלי למתוח ולחלץ רגליים יותר בקלות.
טוסי בשעות היום
כדאי להזמין טיסה שיוצאת בשעה נוחה ולא באמצע הלילה או לפנות בוקר, בשעות שיעמיסו על העייפות הכללית העוטפת אותך גם כך.
חלצי עצמות, מתחי רגליים
במהלך הטיסה, עקב הפרשי לחץ אוויר והרכב האוויר במטוס, ומאחר ומדובר בישיבה במשך שעות ארוכות, חשוב לנער את הגוף, למתוח רגליים להימתח ולחלץ עצמות ולמנוע נפיחות בקרסוליים והתכווצויות בשרירי התאומים (השוקיים). כדי לקום מדי זמן מה ולהשקיע כמה דקות בחילוץ עצמות. כדאי לבצע תנועות מעגליות של אזור האגן והגב התחתון כדי לשחרר גם אותם ולמנוע כאבי גב.
שתי הרבה מים
אחת העצות שהולכת איתך במשך כל ההריון, אבל במטוס באופן משמעותי האוויר יבש יותר ולכן חשוב שתקפידי לשתות הרבה (סיבה נוספת לשבת במעבר)
דברים שכדאי שיהיו לך בתיק למטוס
כדאי לקחת איתך לטיסה פירות יבשים ופיצוחים ולהימנע ממזון שגורם לצרבות. כדאי להצטייד בכדור המונע צרבת, מסטיק ומברשת ומשחת שיניים, הם יועילו אם חלילה יחמירו ההקאות ותחושת הבחילה. אם את סובלת מבחילות בוקר, כדאי להתחשב בכך בהזמנת הטיסה ולהימנע מטיסות בשעות אלה.
לסיכום, חשוב מאוד להצטייד בביטוח נסיעות מתאים, שיגן עליך ועל ההריון שלך ויעניק לך תחושה של שקט נפשי וביטחון בחו"ל. הקשיבי לעצת הרופאים, מניסיונן של חברות ומשלל הטיפים שמציע האינטרנט להתנהלות בטיסה בהריון ובעת השהייה בחו"ל. והעיקר, הקפידי לבלות אבל גם לנוח.
עוד בנושא
הכיסוי הביטוחי הינו בהתאם לתנאי הפוליסה המלאים וסייגיה. בכל מקרה של סתירה בין האמור לעיל לבין תנאי הפוליסה, תנאי הפוליסה הינם המחייבים.
החברה עושה מאמצים בכדי לוודא שהמידע המוצג בכתבה הינו המידע השלם והמדויק, אולם עשויים להיות שינויים ו/או להופיע בכתבה אי דיוקים ו/או שגיאות. הסתמכות על המידע הינה באחריות עושה השימוש במידע בלבד. החברה לא תישא באחריות כלשהי בגין כל נזק ו/או הפסד מכל מין וסוג שהוא העלולים להיגרם, בין במישרין ובין בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על מידע זה. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי או כל ייעוץ אחר המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הפניקס חברה לביטוח בע"מ.