
במילים אחרות: בכל תאונת דרכים בין שני כלי רכב - כאשר לפחות אחד מכלי הרכב מבוטח בביטוח מקיף הכולל כיסוי צד ג' (או בביטוח צד ג' ייעודי) - הרכב השני הוא צד ג' באירוע.
המצב האידיאלי הוא כאשר שני כלי הרכב מבוטחים בביטוח רכב מקיף הכולל גם כיסוי צד ג', או לפחות בפוליסת ביטוח צד ג'.
למידע נוסף על ביטוח צד ג' לרכב
האם חשוב מי אחראי לתאונה?
לשאלה מי אחראי לתאונה (מי אשם?) יש חשיבות ביטוחית משמעותית, שכן הצד האחראי לתאונה הוא זה שצריך לשלם – עפ"י סדר הדברים התקין – על הנזק שנגרם לצד השני.
כלומר, אם הייתם מעורבים בתאונה עם רכב אחר ואתם אחראים לתאונה, פוליסת הביטוח שלכם תכסה גם את הנזקים שנגרמו לרכבכם, הכלולים במסגרת הפוליסה וגם את הנזקים שנגרמו לרכב השני (הכלולים במסגרת הפוליסה) גם כן. זאת המשמעות של ביטוח רכב מקיף עם כיסוי צד ג'.
באותה מידה, אם הנהג השני היה אחראי לתאונה, פוליסת הביטוח שלו תכסה גם את הנזק לרכבו וגם את הנזק לרכבכם, במידה ונזקים אלו נכללים במסגרת הפוליסה.
זהו, כאמור, סדר הדברים התקין אם חלילה התרחשה תאונת דרכים בין שני כלי רכב. אלא שהעולם כידוע אינו מושלם ובהחלט עלול להיות מצב בו מי שאחראי לתאונה אינו מודה בכך. מה קורה אז, כאשר אותו צד ג' לא מודה באשמה?
כמובן, שאם אינכם מבוטחים ואין לכם כיסוי, תצטרכו לממן בעצמכם את עלויות התיקון של רכבכם, לפעול משפטית בכוחות עצמכם כנגד הנהג השני, ואולי אף להתמודד עם תביעת ביטוח צד ג' מצדו. לכן, כדאי להיות מוגנים.
צד ג' אשם בתאונה אך לא מוכן לקחת אחריות. מה עושים?
במקרה של תאונה שנגרמה באחריות צד ג' (הנהג השני) שאינו מודה באחריותו לתאונה, אתם יכולים להפעיל את הביטוח המקיף שלכם (לתבוע את הפוליסה) כדי לממן את תיקון הנזקים שנגרמו לרכבכם בתאונה.
פעולה זאת כרוכה, כמובן, בתשלום דמי השתתפות עצמית. השפעות נוספות של הפעלת פוליסת הביטוח המקיף יכולה להיות עלייה בדמי הביטוח, שכן היסטוריית התביעות שלכם משתנה לרעה.
לאחר מכן באפשרותכם לפעול גם מול הנהג האחראי לתאונה, במטרה להשיב לכם את ההוצאות שנגרמו לכם, כולל ירידת ערך הרכב, ע"י תביעת הנהג הפוגע בהליך משפטי פרטי, או באמצעות חברת הביטוח שלכם, בכפוף לנסיבות ולתנאי הפוליסה שלכם.
לידיעתכם! באפשרותכם לבחור לא להפעיל את הביטוח המקיף שלכם, לממן בעצמכם את התיקון הדרוש, ואז לנקוט בצעד של תביעת הנהג הפוגע בגין ההוצאות שנגרמו לכם.
מה המשמעות במקרה והנהג הפוגע אינו מבוטח?
כאשר הנהג הפוגע, שמתכחש לאחריותו לתאונה, אינו מכוסה ע"י פוליסת ביטוח, עליכם לפעול מולו באמצעות חברת הביטוח שלכם. יש אפשרות לפעול באופן פרטי – לשיקולכם. במקרים מסוימים ניתן להפעיל הליכי הוצאה לפועל.
פעולות שמומלץ לנקוט במקרה של תאונה
על מנת להבטיח לעצמכם שקט נפשי בכל פעולה שתנקטו נגד הנהג שאחראי לתאונה, מומלץ לנקוט מראש בכמה צעדים שעשויים לקצר תהליכים בהמשך, להקל עליכם בדרך לפתרון צודק ולמנוע המון בעיות ומכשולים בדרך להבטחת זכויותיכם.
נקלעתם לתאונה, כך תפעלו כדי שתוכלו להוכיח את זכאותכם לתשלום
מילת המפתח היא תיעוד:
- החליפו את הפרטים עם הנהג השני. במידה ויש סירוב באפשרותכם להזעיק משטרה.
- צלמו את הנזקים לרכבכם ולרכב האחר.
- צלמו את סביבת האירוע.
- אתרו עדים לתאונה וקבלו מהם פרטים ליצירת קשר
- נסו לאתר עדויות לתאונה כגון במצלמות אבטחה סמוכות
- אם השתמשתם במצלמת דרך זה יכול להיות מצוין
- דווחו בהקדם על האירוע לחברת הביטוח שלכם
פעולות אלו עשויות לעשות את ההבדל בכל הקשור להוכחת אחריות הנהג הפוגע להתרחשות התאונה ולנזקים שנגרמו לכם.
מעל הכל, הכי חשוב שיהיו ברשותכם הכיסויים המתאימים – ביטוח חובה וביטוח מקיף עם כיסוי צד ג'. ביטוח עושה שקט נפשי.
החברה עושה מאמצים בכדי לוודא שהמידע המוצג בכתבה הינו המידע השלם והמדויק, אולם עשויים להיות שינויים ו/או להופיע בכתבה אי דיוקים ו/או שגיאות. הסתמכות על המידע הינה באחריות עושה השימוש במידע בלבד. החברה לא תישא באחריות כלשהי בגין כל נזק ו/או הפסד מכל מין וסוג שהוא העלולים להיגרם, בין במישרין ובין בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על מידע זה. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי או כל ייעוץ אחר המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הפניקס חברה לביטוח בע"מ.