
במקרים כאלו, פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל לא תספיק, ועלינו לוודא כי אנחנו רוכשים הרחבה לפוליסה המכסה את המחלה או המצב שלנו, על מנת להבטיח כיסוי מלא במקרה ובריאותנו תדרדר במהלך הטיול, באופן שיצריך טיפול רפואי.
מדוע יש צורך בהרחבה מיוחדת?
ביטוח נסיעות לחו"ל נועד להבטיח כיסוי במקרה של תאונה או אירוע בריאותי לא צפוי, ומאפשר קבלת פינוי באמבולנס, התייעצות עם רופא, טיפול רפואי, רכישת תרופות ובמקרה הצורך גם הטסה לארץ. במקרים של אנשים החולים במחלה כרונית, ההוצאות הרפואיות גדולות יותר ולכן יש צורך בכיסוי למחלה המכסה הוצאות אלו במקרה של החמרה במצב הרפואי.
אילו מקרים מכסה ההרחבה לחולים במחלה כרונית?
ההרחבות של רוב חברות הביטוח מכסות מחלות כגון סרטן, אפילפסיה, מחלות לב, סכרת אינסולין, טרשת נפוצה, קרישיות יתר, קרוהון, COPD, CF ומחלות רבות אחרות, כאשר לכל אחת מהמחלות והמצבים תנאים משלה:
חולי סרטן: ביטוח לחולי סרטן הינו ביטוח מיוחד המכסה טיפולי חירום\עזרה ראשונה למבוטח בגין הרעה במצב בריאותו עקב המחלה.
חולי לב: מיועד לחולי לב, אשר נוטלים תרופות על בסיס יומיומי ולכן אינם מכוסים בביטוח סטנדרטי. פוליסת הביטוח לחולי לב מכסה אשפוז וטיפול רפואי עקב אירוע לב, כולל עלויות ניתוח והטסה לארץ.
מושתלי איברים: פוליסה המיועדת למושתלי אברים כגון מושתלי כליה וכבד, ומכסה בדרך כלל גם בעיות המתגלות באבר המושתל. הפוליסה מתאפשרת רק לאחר אישור הרופא המטפל כי אין סימני דחיית האיבר במושתל וכי אין מניעה לטיסה.
חולי סוכרת אינסולין: פוליסת ביטוח נסיעות לחו"ל המותאמת לחולים סוכרתיים מכסה כל סיבוך הנובע מהמחלה בזמן שהייתו בחו"ל.
נשים בהריון עד שבוע 32: למרות שלא מדובר במחלה, הריון נחשב למצב רפואי הדורש פוליסה מיוחדת, המאפשרת כיסוי מלא לאישה בהריון עד שבוע 32.
כמה עצות לקראת הטיסה לחו"ל:
קחו את התרופות אתכם בתיק היד - עד כמה שזה מפתה להכניס את כל הבקבוקים למזוודה ולקחת אתכם למטוס כמה שפחות דברים, השתדלו לארוז את התרופות והציוד הרפואי שלכם בתיק היד, כדי להמנע ממצב בו תישארו ללא תרופות במקרה שהמזוודה שלכם הולכת לאיבוד או מתעכבת.
כדי להמנע משאלות ובדיקות מיותרות באזורי הביטחון בשדה התעופה, הקפידו להשאיר את התרופות בקופסאות המקוריות שלהן, והצטיידו בהעתקים של המרשמים המקוריים שקיבלתם.
זכרו לשמור על זמני נטילת התרופות – בנסיעה לחו"ל אתם עוברים לאזור זמן אחר והשעה משתנה, אך הגוף שלכם צריך לקבל את התרופות בהפרשים קבועים מהמנות הקודמות, ולא לפי השעון בו אתם נמצאים. במקרה הצורך התייעצו עם הרופא על שינוי זמני נטילת התרופה.
קחו יותר, שלא יחסר – גם כשמדובר בתרופות וגם כשמדובר בציוד רפואי (כמו משאף, מקלונים לבדיקת גלוקוז או זריקת אינסולין), וודאו שאתם לוקחים כמות שתספיק לכם למהלך הנסיעה, ולעיכובים ושינויים במידה ויהיו.
השתדלו להמנע מרכישת תרופות ביעד הנסיעה שלכם – ישנם מקומות בהם התרופות להם תזדקקו אינן זמינות, ובמקומות רבים יש סיכון שתתקלו בתרופה מזויפת. במידה ואתם טסים לזמן ארוך, בדקו עם הרופא שלכם את אפשרות לקבל כמות תרופות גדולה יותר שתספיק לכם לכל הנסיעה.
החברה עושה מאמצים בכדי לוודא שהמידע המוצג בכתבה הינו המידע השלם והמדויק, אולם עשויים להיות שינויים ו/או להופיע בכתבה אי דיוקים ו/או שגיאות. הסתמכות על המידע הינה באחריות עושה השימוש במידע בלבד. החברה לא תישא באחריות כלשהי בגין כל נזק ו/או הפסד מכל מין וסוג שהוא העלולים להיגרם, בין במישרין ובין בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על מידע זה. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי או כל ייעוץ אחר המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הפניקס חברה לביטוח בע"מ.