מכירת ורכישת רכב מיד שנייה עם ביטוח!
מבולבלים? מיד נסביר!
יד שניה מסוכן ביטוח
אחד הנושאים העולים לדיון בכל עסקת רכישה בין מוכר רכב לבין הקונה הוא נושא ביטוח הרכב.
פעמים רבות מעדיף אחד הצדדים לעסקה או שניהם, לסכם את נושא הביטוח ביניהם ולהעביר יחד עם הבעלות על הרכב גם את פוליסות ביטוח הרכב. למרות שזה נשמע הרבה יותר נוח ופשוט, לא תמיד הדבר אפשרי.
במידה ואתם מוכרים או קונים רכב מאדם פרטי, חשוב להיות מודעים לאפשרויות בנושא העברת הביטוח, על מנת שלא תמצאו את עצמכם ללא כיסוי, או משלמים על ביטוח שכבר לא משרת אתכם.
קונים רכב יד שניה?
פעמים רבות יציע לכם מוכר הרכב להוסיף עוד כמה שקלים למחיר הרכב, ולקבל בתמורה את פוליסת ביטוח הרכב שנרכשה ושולמה על ידו.
עד כמה שזה נשמע מפתה לחסוך התעסקות נוספת עם חברות הביטוח, ולקבל פוליסה מוכנה ומותאמת לרכב, ביד ומיד,
חשוב מאד לדעת כי לא בכל המקרים העברת פוליסת ביטוח לבעלים החדש היא אפשרית, וייתכן שבמקרה ותתפתו לעסקה שכזו תמצאו את עצמכם ללא כיסוי ביטוחי.
מתי אפשר להעביר את הביטוח ומתי לא?
ביטוח החובה הוא ביטוח די סטנדרטי, כך שבמקרים רבים של העברת הבעלות על הרכב, חברת הביטוח עשויה להסכים להעברת פוליסת הביטוח מהמוכר אל הקונה.
כשמדובר בביטוח מקיף וביטוח צד ג', העניין מסובך יותר. זאת מכיוון שביטוחים אלו מוצעים על סמך מאפייניו האישיים של הנהג, הכוללים את הוותק שלו, מספר העבירות וכן ההיסטוריה הביטוחית, כך שלא תמיד חברת הביטוח תסכים להעברת התנאים לנהג אחר, שמאפייניו שונים.
בכל מקרה, במידה וחברת הביטוח לא אישרה מראש את העברת הפוליסה אל הרוכש, המשמעות היא אחת – עם העברת הבעלות על הרכב, פוליסת הביטוח אינה תקפה עוד. וגם אם שילמתם עבורה למוכר, עדיין תמצאו את עצמכם ללא כיסוי ביטוחי.
מה כן עושים?
הדרך הקלה, הפשוטה והבטוחה ביותר היא לא להסתמך על פוליסה קודמת של מוכר הרכב, אלא לרכוש ביטוח חדש מיד עם רכישת הרכב.
עוד לפני ביצוע העברת הבעלות בפועל, תוכלו לפנות אל חברות הביטוח ולבקש הצעות מחיר בהתאם לפרטי הרכב אותו אתם מתכוונים לרכוש, (דגם, שנה, וכו').
כך, לאחר ביצוע העברת הבעלות, תוכלו בשיחת טלפון אחת למסור את מספר הרישוי לסוכן הביטוח ולהפעיל את ביטוח הרכב.
לא הספקתם להסדיר את הביטוח? אל תשתמשו ברכב!
גם אם נדמה לכם שמדובר בנסיעה קצרה של כמה דקות, מסניף הדואר אל הבית – נהיגה ברכב ללא ביטוח חובה היא בניגוד לחוק, ובמקרה של תאונה לא תהיו מכוסים.
במידה ורכשתם ביטוח חובה חדש, או קיבלתם את ביטוח החובה של הבעלים הקודם, אך עדיין לא הסדרתם ביטוח מקיף או צד ג'– השתדלו שלא לנסוע ברכב, מכיוון שבמקרה של תאונה תאלצו לעמוד בתשלומי התיקון בעצמכם.
הקפידו גם להחנות את הרכב במקום בטוח, בו הסיכויים שייגנב או ייפגע על ידי רכב חולף נמוכים במיוחד, מכיוון שבמקרה של פגיעה ברכב תאלצו לספוג את עליות התיקון או הגניבה.
מוכרים רכב?
גם עבור המוכרים, מכירת פוליסת ביטוח הרכב נשמעת כפתרון הקל ביותר. אך גם בפניכם עומדות אפשרויות נוספות:
ביטול הפוליסה- מיד עם ביצוע המכירה, תוכלו ליידע את חברת הביטוח שלכם, באמצעות סוכן הביטוח, כי מכרתם את הרכב ולבקש לבטל את הפוליסה.
רוב פוליסות ביטוח הרכב מאפשרות ביטול הפוליסה ואף מאפשרות קבלת החזרים על התשלומים שכבר בוצעו.
הקפאת הפוליסה – בידה ואתם מתכננים לרכוש רכב חדש בזמן הקרוב, תוכלו לבחור בהקפאת הפוליסה וחידושה לאחר שרכשתם את הרכב החדש.
לרוב מציעות חברות הביטוח הקפאה של חודש וחצי ועד שישה חודשים, במהלכם נשמרים התנאים הביטוחיים.
עוד באתר הפניקס:
החברה עושה מאמצים בכדי לוודא שהמידע המוצג בכתבה הינו המידע השלם והמדויק, אולם עשויים להיות שינויים ו/או להופיע בכתבה אי דיוקים ו/או שגיאות. הסתמכות על המידע הינה באחריות עושה השימוש במידע בלבד. החברה לא תישא באחריות כלשהי בגין כל נזק ו/או הפסד מכל מין וסוג שהוא העלולים להיגרם, בין במישרין ובין בעקיפין, כתוצאה מהסתמכות על מידע זה. האמור בכתבה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי או כל ייעוץ אחר המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. הפניקס חברה לביטוח בע"מ.